Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και αγαπητά μας παιδιά σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του σχολείου μας αλλά και για διάφορα άλλα θέματα. Για πληρέστερη ενημέρωση επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο Διευθυντής - Οι εκπαιδευτικοί

21 Μαρ 2016

"Χελιδονίσματα 2016" στο Πάρκο Τρίτση 27/3/2016

Η Ορνιθολογική (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) μας προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης, στα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον,  την Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες 11.00–14.00 στο προαύλιο της Αίθουσας ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ (δίπλα στο κανάλι και στην είσοδο για το «Κέντρο της Γης» και τον Πύργο της Αμαλίας) σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και τους «Φίλους του Πάρκου».
Οι μαθητές θα προσέλθουν στην εκδήλωση συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια». Η παρουσίαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών, των οποίων η μεταναστευτική διαδρομή περιλαμβάνει και τη χώρα μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες,  πώς  κατασκευάζουν τις φωλιές τους, τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε.

Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με την κατασκευή μιας χελιδονοφωλιάς την οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους και θα την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσει, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: